"СИНЯ" РАДОСТ: Левски тръгна с победа през 2021 година (СНИМКИ+ВИДЕО)

Novsport

14-02-2021, 18:58

Левски започна по най-добрия начин пролетния дял от първенството с домакинска победа над Монтана с 2:0. 

Точни за "сините" бяха Здравко Димитров и Стивън Петков в двете полувремена и Левски успя да стигне до първата си победа в първенството от 2-ри декември, като след това записаха четири срещи без успех. 

В първите минути играта беше доста накъсана, като още в третата минута на терена трябваше да влиза лекарският екип на Монтана, за да окаже лекарска помощ на Тони Тасев. Именно той бе в основата на първата опасност в мача. В 6-ата минута Тасев центрира отлично от пряк свободен удар, но Стефан Цонков не успя да оправи точен удар от няколко метра и прати топката в аут.

Резултатът бе открит в 14-ата минута с първият точен удар в мача. След добра контраатака за домакините, при която Мартин Райнов открадна топката и веднага комбинира с Найджъл Робърта. Той от своя страна намери Здравко Димитров отляво. Фланговият футболист напредна в наказателното поле, финтира играч на Монтана и с премерен удар прати коженото кълбо покрай Благой Макенджиев.

Последваха няколко корнера пред вратата на домакините, които обаче не донесоха опасности за Микулич. В заключителните минути на първата част играта се водеше предимно в центъра на терена, като двата тима не предприемаха излишни рискове. Така „сините” се оттеглиха на почивка с минимална преднина.

Второто полувреме започна отлично за домакините, които успяха да удвоят преднината си само пет минути след подновяването на играта. Робърта проби много добре отдясно,  но след опит да центрира топката рикошира и отново се върна при него.  Последва пас към Даске, който от своя страна комбинира със Стивън Петков. Последва техничен удар от Петков, който се оказа неспасяем за Благой Макенджиев.

Само пет минути по-късно Левски пропусна отличен шанс да вкара и трети гол. Насиру проби и центрира много добре отдясно към Найджъл Робърта. Иван Михов обаче пресече подаването, но вместо да изчисти топката, я насочи към собствената си врата. Благо Макенджиев обаче внимаваше и успя да улови.  

След второто попадение в мача, футболистите на Славиша Стоянович изцяло взеха инициативата в мача и започнаха да диктуват темпото в двубоя. От своя страна гостите се прибраха и рядко поглеждаха по-сериозно към вратата на противника.

В 65-та минута  Бари получи шанс да намали изоставането на монтанци. Таранът беше забравен от защитата в синьо. Той засече центриране отляво, но не успя да намери добре топката и стреля в аут. Това беше и последния по-интересен момент в мача, като Левски събра 18 точки на осмото място, докато Монтана е на 11-та позиция с 14 пункта.

ЛЕВСКИ - МОНТАНА 2:0

1:0 Здравко Димитров 14

2:0 Стивън Петков 50

Стартови състави:

ЛЕВСКИ: Микулич; Найденов, Ж. Атанасов, Сулака, Галчев; Н. Мохамед, Даске, Райнов, З. Димитров; С. Петков, Робърта

МОНТАНА: Макенджиев; Башлиев, Михов, Предев, Цонков, Терзиев, Йорданов, Тасев, Бари, Георгиев, Минков

СЪДИЯ: Георги Давидов

СТАДИОН: "Георги Аспарухов"

НАЧАЛО: 17:00 часа

90 - Край на мача!

65 - Бари получи шанс да намали изоставането на монтанци. Таранът беше забравен от защитата в синьо. Той засече центриране отляво, но не успя да намери добре топката и стреля в аут.

63 - Сулака пробва изстрел от въздуха след центриране в наказателното поле, но топката минава над напречната греда

55 - Насиру много добре се освободи от бранител на Монтана и центрира остро в наказателното поле. Играч на гостите игра с топката и за малко да си вкара автогол. Макенджиев обаче успя да реагира и изби.

50 - ГОООЛ за Левски! Робърта пусна към Даске, а той продължи към Стивън Петков, който с шут по земя извън наказателното поле реализира в долния ляв ъгъл на Макенджиев!

46 - Начало на второто полувреме!

45 - Kрай на първата част

32 - Здравко Димитров с нов шанс за гол. Той получи от Мартин Райнов, но се позабави. Все пак пробва силен удар по земя, който беше блокиран.

20 -  Робърта бе фаулиран в близост до наказателното поле на Монтана. Прекият свободен удар изпълни Здравко Димитров, но топката срещна тялото именно на Робърта.  

14 - ГОООЛ за Левски! Райнов отне топката в центъра, пусна към Робърта, който напредна към наказателното и пусна към Здравко Димитров, който преодоля технично Башлиев и с точен удар матира Макенджиев!

12 - Oтново Цонков беше намерен с центриране в наказателното на Левски, но ударът му мина над напречната греда

6 - Стефан Цонков бе изпуснат от защитата на „сините“ след изпълнение на пряк-свободен удар и стигна пръв до топката, след което от непосредствена близост стреля с глава, но не намери очертанията на вратата.

1 - Начало на срещата на "Герена"

Източник: Novsport

Последни новини